{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brodska Rafinerija od sutra u punom pogonu

S
19.10.2009. u 15:06
0
1
Brodska Rafinerija od sutra u punom pogonu
0
Brodska Rafinerija od sutra u punom pogonu
Foto: Reuters
Pogoni Rafinerije nafte Brod od sutra će raditi u punom pogonu nakon remonta koji je počeo 18. septembra, izjavio je prvi zamjenik generalnog direktora "Optima grupe" Slavko Šćepanović.
Prema njegovim riječima, zamijenjeni su svi dotrajali i dijelovi opreme oštećeni korozijom, kako bi bio obezbijeđen stabilan rad proizvodnih kapaciteta u narednih 340 dana.

"Brodska rafinerija je uspješno završila planirani remont postrojenja i 14. oktobra je počelo fazno puštanje proizvodnih pogona", rekao je Šćepanović.

U Rafineriji su počela raditi ekološka postrojenja za prečišćavanje gasova za proizvodnju elementarnog sumpora i dodatno prečišćavanja izlaznih gasova, a pravi efekti građani Broda i okoline osjetiće u narednih nekoliko dana, nakon kontinuirane proizvodnje naftnih derivata.

Nakon remonta, struktura proizvodnje dizel goriva standarda Euro četiri iznosiće oko 30 odsto u odnosu na sirovu naftu koja se prerađuje, dok će učešće Euro pet iznositi osam odsto u odnosu na sirovu naftu.

Savjetnik ministra industrije, energetike i rudarstva Slobodan Rajlić rekao je da je, do sada, Rafinerija nafte Brod u potpunosti ispunjavala planove i dinamiku proizvodnje i investiranja, saopšteno je iz Ministarstva.

"Ministarstvo i Vlada Republike Srpske prate realizaciju obaveza koje je preuzeo ruski kupac, naročito onih koji se tiču zapošljavanja kapaciteta i broja zaposlenih, ali i kvaliteta proizvoda", naglasio je Rajlić.

Brodski kapacitet je prerada 3 600 tona sirove nafte dnevno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: