biznis
0

British Airways predstavlja novi "carbon offset“ program

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
British Airways (BA) je saopćio da je od danas znatno pojačao svoje aktivnosti s ciljem smanjivanja utjecaja industrije zračnog prijevoza na klimatske promjene.

BA, prvi zračni prijevoznik koji je svojim putnicima ponudio mogućnost da plate za ispuštanje stakleničkih plinova koji su posljedica njihovoga putovanja (tzv. carbon offset), sada predstavlja svoj novi carbon offset program koji uključuje i snažnu potporu sprječavanju uništavanja šuma u Brazilu te podupire i znanstvena istraživanja o učincima i utjecajima aviona na okoliš.

Novi carbon offset program koristi UN-ov certificirani sistem za smanjivanje ispuštanja štetnih plinova kako bi pomogao financirati projekte koji koriste čistu energiju u zemljama u razvoju.

British Airways nastoji smanjiti svoj utjecaj na klimatske promjene te, osim uspostavljanja programa za carbon offset, namjerava i dalje ulagati u niz projekata koji pomažu u zaštiti brazilskih prašuma te podižu razinu osvještenosti o važnosti sprječavanja ispuštanja štetnih stakleničkih plinova.

British Airways također će poduprijeti istraživanja koja se provode na Sveučilištu Cambridge, a čiji je zadatak znanstveno protumačiti cjelokupni utjecaj zrakoplovne industrije na okoliš (a ne samo isključivo utjecaj ispuštanja CO2) do 2012. godine.

"Naša nova inicijativa naglašava potpunu posvećenost British Airwaysa rješavanju problema klimatskih promjena“,izjavila je voditeljica odjela za korporativnu i socijalnu odgovornost u BA Silla Maizey.