{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Britanci će od sada robu i usluge moći plaćati putem mobitela

15.1.2014. u 16:34
3
29
Britanci će od sada robu i usluge moći plaćati putem mobitela
3
Britanci će od sada robu i usluge moći plaćati putem mobitela
Britanci će uskoro moći ostaviti svoje novčanike kući zahvaljujući novoj aplikaciji koja će im omogućiti da plaćaju usluge svojim smartphoneom.
HSBC, First Direct, Nationwide, Santander i Metro Bank najavili su da će imati u ponudi Zapp mobile uplate za 18 miliona kupaca širom Velike Britanije.

Zapp će biti integriran u mobilne bankarske aplikacije. Kupci će moći vidjeti stanje svakog računa i birati kojim će platiti. Kada kupac bude htio plaćati putem ove aplikacije, dobit će specijalni kod koji će svaki put stizati na njihov mobitel. Također, kupac će moći skenirati kod sa računa u restoranima svojim mobitelom i platiti tako.

Kod će sadržavati informacije o transakciji uključujući cijenu, prodavačeve detalje i informacije o kupljenim stvarima. Sve će se to pojaviti na ekranu mobitela.

Kada se kupac loguje jednom na mobilnu bankarsku aplikaciju oni će prihvatiti ili odbiti transakciju jednim dodirom. Zapp tvrdi kako cijeli proces traje 12 sekundi, te da su podaci kupaca zaštićeni.

Banke tvrde da je ova vrsta tehnologije sigurnija od korištenja standardnih kartica zbog specijalnih kodova koji prestaje važiti nakon tri minute. Za razliku od kartica, Zapp ne operira sa osjetljivim informacija poput broja kartice ili datuma isteka koji se mogu koristiti kako bi se napravila kriminalna radnja.

Centar za ekonomsko i poslovno istraživanje Velike Britanije predviđa da će 20 miliona ljudi koristiti svoje mobitele kako plaćali robu i usluge.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: