{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brisel se predomislio, ništa od ukidanja roaminga

F
6.3.2015. u 13:26
26
35
Brisel se predomislio, ništa od ukidanja roaminga
26
Brisel se predomislio, ništa od ukidanja roaminga
Foto: EPA
Evropska unija obećala je ukinuti roaming tarife za podatkovne pakete do kraja 2015. godine. Ipak, čini se kako to neće biti uskoro.
Ako u inozemstvu koristite podatkovne pakete na svojim smartphone ili tablet uređajima, vrlo dobro se zna koliko skupo može biti ako prije putovanja zaboravite uzeti neki povoljniji paket namijenjen upravo roamingu. Većina mobilnih operatera dobro će naplatiti svaki put kad ćete koristiti e-mail, pretraživače weba ili aplikacije.

Inicijativu za ukidanja roaminga započela je još 2013. godine tadašnja povjerenica za digitalne tehnologije Neelie Kroes. Mobilni operateri takav su potez dočekali na nož, očekivano, budući da su od roaming tarifa zarađivali goleme sume novca.

Brisel se sada ipak predomislio po pitanju te inicijative te kažu kako operaterima treba više vremena da se konsolidiraju po pitanju manjka koji će ukidanje roaminga ostaviti u njihovim blagajnama.

Iz Komisije se saznaje kako će ovaj slučaj doći na reviziju 2018. godine da se vidi hoće li se do tada stvoriti tržišni uvjeti za ukidanje roaminga. Međutim, ni tada nema garancije da će se inicijativa sprovesti.

Do tad, predlažu mobilnim operaterima, da svojim korisnicima ponude popust na manje roaming usluge.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: