biznis
0

Brisel: Pivo "Nektar" dobilo tri zvjezdice za kvalitet

FENA
Brisel
Brisel
Međunarodni institut za okus i kvalitet iz Brisela dodijelio je pivu "nektar" Banjalučke pivare nagradu za izuzetan kvalitet s tri zvjezdice, čime je taj proizvod postao prvi bh. brend koji je dobio ovu prestižnu nagradu za kvalitet, saopćio je danas Nick Penny, generalni direktor Banjalučke pivare.

Govoreći o značaju nagrade, Penny je na pres-konferenciji istaknuo da se "Nektar" natjecao među 610 proizvoda široke potrošnje, a samo 41 proizvod, odnosno sedam posto je dobilo najvišu ocjenu i tri zvjezdice.

"Prema mišljenju Instituta u Briselu to znači da je "nektar" u kategoriji koja pripada samo izuzetnim proizvodima s više od 90 posto odličnih ocjena u svim kategorijama", kazao je Penny.

"Nektar" je ovim ujedno postao jedini brend s prostora bivše Jugoslavije koji je dobitnik ove nagrade, a uz to i jedino pivo koje se ove godine okitilo najvišom ocjenom za kvalitet.

Šef proizvodnje Banjalučke pivare Radovan Rakić podsjetio je na sve što je u toj pivari poduzeto kako bi se osigurao najviši nivo kvaliteta, navodeći da je to bio skup i dugotrajan proces, ali da osvojena nagrada dokazuje da je sve to vrijedilo uraditi.

Istaknuo je da Banjalučka pivara i pored problema zbog velike konkurencije, što je utjecalo i na smanjenje prodaje, nastoji da osvoji nova tržišta, te da je započela izvoz u SAD i Kanadu.