|

Breza: Nova tvornica Perutnine Ptuj počinje proizvodnju u januaru

Breza: Nova tvornica Perutnine Ptuj počinje proizvodnju u januaru
0
F
FENA
29.11.2007. u 13:41
0
komentara
0

dijeljenja
Breza: Nova tvornica Perutnine Ptuj počinje proizvodnju u januaru
Perutnina Ptuj do sada je u Bosni i Hercegovini investirala oko 20 miliona eura, uspostavivši prošle godine pogon za obradu peradarskog mesa u Srpcu, te izgradnjom najsavremenije tvornice gotovih proizvoda na bazi peradarskog mesa u Brezi, koja će biti puštena u pogon krajem decembra ove godine.
Proizvodnja bi, kako je rekao danas na konferenciji za novinare u Sarajevu predsjednik Uprave i generalni direktor Roman Glaser, trebalo da počne u januaru 2008. godine i iz te tvornice snabdijevat će se i susjedna tržišta.

Prezentirajući nove poslovne poduhvate Perutnine Ptuj, Glaser je naglasio da je u novu tvornici u Brezi investirano oko 17 miliona eura i da će njena godišnja proizvodnja imati kapacitet 7.000 tona.

- Tvornica u Brezi savremenija je od tvornice u Sloveniji i tu planiramo uposliti više od 200 radnika. Ovim smo nastavili da razvijamo našu strategiju internacionalizacije - rekao je Glaser.

Perutnina Ptuj godišnje proizvodi oko 70.000 tona peradarskog mesa, a sa svojim robnim markama prisutna je u više od 20 zemalja. Nosilac je mnogih certifikata u prehrambenoj industriji, a posjeduje i certifikate koji se odnose na zaštitu okoliša i halal certifikat.

Koncern Perutnina Ptuj ima oko 2.500 uposlenijka, 370 kooperanata i posljednjih je godina udvostručio obim proizvodnje i prodaje u državama nastalim na teritoriju bivše SFRJ. Ovu godinu koncern će završiti sa oko 200 miliona eura prihoda, dok je prethodna završena sa 166 miliona.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.