Vratite ih serviseru
0

Braunovi fenovi za kosu povučeni sa tržišta zbog nesigurnosti

SRNA
Kompanija Braun iz Kronberga u Njemačkoj povukla je sa tržišta sve fenove za kosu proizvedene 2007. i 2008. godine tipa "Braun Satin Pro" i "Braun Satin Hair Colour", koji nisu ispunili standarde kvaliteta ove kompanije.

Agencija "Komunis" je, u ime kompanije Procter & Gamble, saopštila da kod ovih fenova postoji rizik od kratkog spoja, pregrijavanja ili izbijanja plamena ako ostanu uključeni u struju u veoma vlažnoj sredini, čak i kada nisu u funkciji.

"Upravo zbog toga, nakon što provjere da li posjeduju ove fenove, potrošači se mole da  ih odmah isključe iz struje i da ih više ne koriste", navodi se u saopštenju.

Ovi fenovi imaju broj tipa proizvoda "3549" i proizvodne šifre od "701" do "852". Broj tipa proizvoda odštampan je na dršci fena za kosu, a proizvodna šifra na usisnoj rešetki do koje se dolazi skidanjem zaštitnog filtera sa zadnje strane aparata.

Potrošači koji ih posjeduju treba da pozovu broj lokalnog servisnog centra 033 223 797, gdje će dobiti informacije kako da zamijene svoj proizvod.