{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Branković: Vlada još nije razmotrila bodovanje tenderske komisije za prodaju 88 posto kapitala Aluminija

F
10.10.2007. u 16:18
0
0
Branković: Vlada još nije razmotrila bodovanje tenderske komisije za prodaju 88 posto kapitala Aluminija
0
Branković: Vlada još nije razmotrila bodovanje tenderske komisije za prodaju 88 posto kapitala Aluminija
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković kazao je danas tokom tzv. aktuelnog sata s novinarima u Sarajevu da Federalna vlada nije razmatrala bodovanje koje je jučer izvršila Tenderska komisija za prodaju 88 posto kapitala Aluminija d.d. Mostar.
-Drugi krug ocjenjivanja, odnosno vrednovanja obavezujućih ponuda izvršen je jučer, kako je to bilo po planu, a Vlada fizički nije mogla stići da to sagleda i stavi na dnevni red današnje sjednice, rekao je premijer Branković.

Te ponude, kako je nedavno saopćila Komisija, uputili su: konzorcij koji čine „Glencore International AG“, „FEAL d.o.o“ i „Dalekovod d.d.“, zatim „En+Group Itd.“, i „Mytilineos Holdings.

Premijer Branković je tokom razgovora s novinarima rekao i da je dokument “Politika privatizacije u FBiH”, koji se našao na današnjoj sjednici Vlade, dokument o kome treba čuti sud javnosti i koji će nakon usvajanja biti potrebno razraditi.

“Politikom privatizacije“ definirane su osnovne aktivnosti razrađene kroz tri glavne skupine poduzeća. U prvoj su preduzeća iz oblasti elektroprivrede, prometa i veza (izuzev cestovnog prometa), vodoprivrede, eksploatacije ruda i šuma, javnog informiranja, igara nasreću, naoružanja i vojne opreme, te veterinarske i komunalne djelatnosti. U drugoj su skupini poduzeća s manjinskim državnim kapitalom, a u trećoj ona iz komercijalnog sektora s većinskim državnim kapitalom. O Politici privatizacije u FBiH izjasnit će se i Federalni parlament.

Premijer Branković je, također, novinarima pojasnio da se Nacrt zakona o Razvojnoj banci FBiH nije našao na današnjoj sjednici zbog tehničkih usaglašavanja te da vjeruje da će on biti obavezna tačka na dnevnom redu naredne sjednice Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: