{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Branković o aktuelnim problemima u Željezari Zenica

F
2.4.2009. u 15:30
0
0
Branković o aktuelnim problemima u Željezari Zenica
0
Branković o aktuelnim problemima u Željezari Zenica
Federalni premijer Nedžad Branković izjavio je danas da će Vlada u okviru svojih mogućnosti nastojati doprinijeti ublažavanju aktuelnih problema u Željezari Zenica.
Branković je tokom aktuelnog sata s novinarima u Sarajevu kazao da je prošle sedmice održan sastanak s menadžmentom ArcelorMittala na kojem su oni iznijeli određene probleme koje imaju jer je cijena željeza na svjetskom tržištu pala gotovo dva puta, smanjena je potražnja i oni su prema tome tražili načine za održavanje proizvodnje.

"Kazali smo da te stvari treba rješavati u okviru potpisanog ugovora i socijalnog paketa koji je prateći dokument ugovora o privatizaciji Željezare Zenica", napomenuo je Branković.

Menadžment te kompanije je tražio i određene mjere prije svega u dijelu smanjenja cijena usluga javnih kompanija Željeznica i Elektroprivrede.

"Istakli smo da ćemo vidjeti šta u okviru aktuelnih zakona može biti naš doprinos u održavanju te vrste industrije i da ćemo na bazi potpuno otvorenih kalkulacija pokušati naći rješenja da što više ljudi ostane na poslu", dodao je Branković.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: