|

Branković-Misurati: Libija će ulagati u BiH

Branković-Misurati: Libija će ulagati u BiH
0
F
FENA
7.12.2007. u 15:29
0
komentara
0

dijeljenja
Branković-Misurati: Libija će ulagati u BiH
Premijer FBiH Nedžad Branković i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo danas su s delegacijom eksperata Vlade Libije koja je boravila u BiH sumirali rezultate ove posjete.
Vođa delegacije iz Libijske državne organizacije za investicije pri libijskoj vladi Abdulhakim M.E.L. Misurati istakao je da će Libija u BiH investirati značajna sredstva.

Nakon posjeta raznim dijelovima BiH za sada su u prvom planu saradnja s Vispakom, Energoinvestom i Bosnalijekom te Fabrikom soli i Tvornicom obuće iz Tuzle.

Pokazan je interes i za saradnju u naftnoj privredi, za učešće u finansiranju neke od planiranih dionica autoputa na koridoru V-C i saradnju u vojnoj industriji.

U planu su i ulaganja u nekretnine i kupovina zemljišta na području Sarajeva te izgradnja velikog trgovačko-uslužnog i kulturnog centra s kongresnim dvoranama i obiljem sadržaja u Sarajevu koji bi bio izgrađen u suradnji s državom.

Premijer Branković pozdravio je namjere libijske strane i istakao da je Vlada osigurala direktnu koordinaciju za sve libijske projekte i uime Vlade za te poslove angažirala Fuada Strika, savjetnika premijera.

Za mjesec dana gosti iz Libije ponovno će doći u BiH i s domaćim partnerima nastaviti rad na realizaciji odabranih projekata. Tada će otvoriti i račun u BBI banci s kojom postoji saradnja, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.