biznis
0

Branković i Bevanda s predstavnicima IFC-a

Sarajevo-x.com
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković i dopremijer i federalni ministar financija Vjekoslav Bevanda razgovarali su danas s predstavnicima Međunarodne financijske korporacije (IFC), na čelu s direktorom Shahbazom Mavaddatom.

Uz izraženo obostrano zadovoljstvo uspješnim rješavanjem pitanja zaostalih predratnih dugovanja prema IFC-u, razmatrane su mogućnosti uključenja ove međunarodne korporacije, koja djeluje u okviru Svjetske banke, u privatizacijske procese u Federaciji BiH.

Prije svega, IFC je zainteresiran za startegijska poduzeća, a nudi i mogućnost savjetodavne potpore u procesu pripreme i izgradnje dionica na Koridoru 5c, te angažman u tuzlanskom Centru za srce.

Zahvalivši na angažmanu IFC-ja, premijer Branković je ukazao i na, posljednjih godina primjetnu, usitnjenost projekata velikih međunarodnih financijskih institucija.

  • Iako dobrodošli, mali projekti ne rješavaju osnovne potrebe Federacije BiH. Nama trebaju strategijski projekti za koje tražimo strategijske partnere koji će nam pomoći u rješavanju kapitalnih pitanja - kazao je Branković.

On je, također, ukazao na činjenicu da su međunarodne financijske institucije angažman koncentrirale na nekoliko većih gradova, dok Federalna vlada želi ravnomjerno razvijati cjelokupni teritorij Federacije BiH.