{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Branković i Bevanda s delegacijom BBI banke

F
15.4.2008. u 18:49
0
0
Branković i Bevanda s delegacijom BBI banke
0
Branković i Bevanda s delegacijom BBI banke
Današnji susret premijera Federacije BiH dr. Nedžada Brankovića i dopremijera i federalnog ministra finansija Vjekoslava Bevande s delegacijom osnivača/dioničara BBI banke, na čelu sa predsjednikom Skupštine dr. Ahmadom Mohammadom Alijem, bio je prilika da se razmijene mišljenja o mogućnostima saradnje i ulaganja islamskog kapitala u razvojne programe FBiH, saopćeno je iz Ureda Vlade FBIH za odnose s javnošću.
Premijer Branković istakao je široke mogućnosti stranog ulaganja u projekte Vlade FBiH u energetici, transportu, poljoprivredi i drugim oblastima koji u narednih nekoliko godina trebaju ubrzati razvoj Federacije BiH.

"Na osnovu partnerstva javnog i privatnog sektora trebaju se pokrenuti ključni razvojni projekti koji će osigurati ravnomjeran razvoj FBiH. Pozvao je investitore iz zemalja Zaljeva da se uključe u projekte koji ih zanimaju", navodi se.

Mohammad Ali rekao je da je BBI banka u našoj zemlji osnovana sa ciljem pružanja pomoći i podrške našem razvoju.

"Ona treba otvoriti put islamskom bankarstvu u Istočnoj Evropi. Istakao je veliki interes investitora iz zemalja Zaljeva za ulaganja kapitala u našu zemlju u čemu BBI banka ima važnu ulogu. U narednom se periodu na tom planu očekuju konkretne aktivnosti. Zatražio je i pomoć u prilagođavanju domaćeg zakonodavstva praksi islamskog bankarstva koje u svijetu bilježi stalni godišnji rast od deset odsto", navodi se.

Vjekoslav Bevanda dao je podršku planovima i projektima BBI i obećao pomoć u tom pravcu. Naglasio je da bez stranog kapitala naša zemlja neće moći napredovati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: