{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosnalijek u akciji pružanja pomoći ugroženom stanovništvu BiH

F
22.5.2014. u 14:46
530
11
Bosnalijek u akciji pružanja pomoći ugroženom stanovništvu BiH
530
Bosnalijek u akciji pružanja pomoći ugroženom stanovništvu BiH
Vodeća bosanskohercegovačka farmaceutska kompanija Bosnalijek danas je saopćila da od petka u kontinuitetu pruža pomoć u lijekovima, dezinficijensima, hrani i vodi najugroženijim područjima u Bosni i Hercegovini.
U skladu s odlukom Uprave Bosnalijeka o pružanju pomoći, prvenstveno u lijekovima i dezinficijensima građanima Bosne i Hercegovine pogođenim nezapamćenim poplavama, specijalno formirani krizni tim kompanije svakodnevno sarađuje s kriznim štabovima oba bh. entiteta, Crvenim križom, štabovima civilne zaštite, domovima zdravlja i Kliničkim centrom Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Pomoć u lijekovima direktno se distribuira u ugrožena područja, a tokom jučerašnjeg dana Bosnalijek je dostavio lijekove i dezinficijense ministarstvu Zeničko-dobojskog kantona i Opštoj bolnici u Doboju.

Početkom ove sedmice, u utorak i srijedu, upućena su vozila Bosnalijeka s lijekovima u Odžak, Orašje, Šamac i Dom zdravlja u Tuzli.

U saradnji sa KCUS-om lijekovi su upućeni u Janju, dok su u subotu određene količine neophodnih lijekova, hrane i vode uručene Maglaju, Olovu i Vogošći.

Odgovarajući na direktne zahtjeve domova zdravlja, Bosnalijek je u petak isporučio neophodne lijekove Domu zdravlja Zenica, za područja Nemile i Topčića-Polja, te naredni dan potrebni inzulin u selo Orahovica.

Uvažavajući izuzetno tešku situaciju u kojoj su se našli građani Bosne i Hercegovine nakon nezapamćenih poplava, Bosnalijek pomoć upućuje direktno prema iskazanim potrebama za osnovnim lijekovima, a to su u ovim trenucima: analgetici, anksiolitici, antidepresivi, antidijarojici, antibiotici, antireumatici, antidijabetici, lijekovi za hipertenziju, te dezinfekciona sredstva.

Kao društveno odgovorna kompanija Bosnalijek će ostati značajan oslonac široj društvenoj zajednici, u skladu sa svojom misijom unaprjeđenja kvaliteta života, te će pružiti maksimalnu podršku žrtvama ovih elementarnih nepogoda, saopćeno je iz te kompanije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: