{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosnalijek predstavio tri nova proizvoda

F
26.5.2009. u 19:46
0
0
Bosnalijek predstavio tri nova proizvoda
0
Bosnalijek predstavio tri nova proizvoda
Kompanija Bosnalijek d.d. predstavila je večeras u UNITIC-u tri nova farmaceutska proizvoda, lijekove 'Tozar' i 'Doxat' te vlažni gel 'Golderm'.
Predstavljanje novih proizvoda organizirano je u sklopu Bosnalijekovog projekta "Prevencijom i edukacijom do zdravlja" koji se provodi na teritoriji BiH, a čiji je cilj doprinos edukaciji zdravstvenih radnika, ali i građana BiH.

-'Tozar' je lijek koji se koristi za snižavanje povišenih masnoća u krvi, a djelotvornost i sigurnost primjene dokazana je u više od 400 kliničkih ispitivanja koja su uključila više od 80.000 pacijenata", kazao je direktor Medicinsko-informativne službe Bosnlijeka dr. Gordan Pašalić.

Dodao je da je 'Tozar' zaštićeno ime kompanije "Bosnalijek" te da se sva tri novopredstavljena lijeka proizvode u postrojenjima Bosnalijeka.

'Doxat' je lijek koji se primjenjuje kod benignog povećanja prostate dok je 'Golderm' vlažni gel, jedinstveno medicinsko sredstvo na bh. tržištu koje obnavlja oštećenu kožu i spriječava nastanak ožiljaka.

O sastvu i djelovanju ovih lijekova kao i njihovoj primjeni večeras su govorili doc.dr. Vesna Loza, doc.dr. Dželaludin Junuzović te doc.dr. Faruk Alendar.

Bosnalijek je od početka 2009. na tržište u BiH plasirao osam novih lijekova. Njihove promocije održane su širom BiH, a u narednih nekoliko sedmica ovi lijekovi bit će predstavljeni farmaceutima, medicinskim radnicima i građanima BiH u Zenici, Mostaru i Tešnju te 9. juna u Banjoj Luci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: