{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosnalijek potpisao ugovor o sponzorstvu SOS porodice

F
17.1.2012. u 13:47
0
1
Bosnalijek potpisao ugovor o sponzorstvu SOS porodice
0
Bosnalijek potpisao ugovor o sponzorstvu SOS porodice
Nacionalni direktor organizacije SOS Dječija sela BiH Amir Omanović i generalni direktor Bosnalijeka Edin Arslanagić potpisali su danas ugovor o sponzorstvu jedne SOS porodice, koja živi u SOS Dječjem selu Sarajevo.
"Bosnalijek je već deset godina prijatelj i podrška SOS Dječjem selu u Sarajevu i porodičnoj kući Janje", istaknuto je tom prilikom.

Bosnalijek kroz sponzorstvo osigurava pokrivanje glavnine godišnjih troškova (troškovi za hranu, odjeću, obuću, školskog priobora..) jedne porodice u SOS Dječjem selu Sarajevu za šta je osigurano 31.280 KM.

"U Bosnalijeku vjerujemo da uspjeh, koji postižemo u razvoju naše kompanije, vrijedi mnogo više ako ga djelimo s osobama i institucijama kojima je podrška zaista potrebna", kazao je Arslanagić.

Od 2002. godine, kada je Bosnalijek prvi put postao donator Sela, do danas, iz kuće Janje sedmero djece je prešlo u kuću za mlade. “Oni su izuzetni, vrijedni, mladi ljudi koji su i naši stipendisti“, dodao je Arslanagić.

Uz izraze zahvalnosti, Omanović je naglasio značaj desetogodišnje ljudske i materijalne podrške koju Bosnalijek pruža SOS Dječjem selu.

Tim povodom svečano je otkrivena deseta donatorska ploča Bosnalijeka SOS Kinderdorf.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: