biznis
284

Bosna Sunce Osiguranje u promociji zdravlja: Živi zdravije i sigurnije

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Bosna Sunce Osiguranje pokrenulo je krajem prošle godine kampanju kojom promoviše zdravlje, pod sloganom "Živi zdravije i sigurnije uz Bosna Sunce Osiguranje i Polikliniku Sunce Agram".

Ova vrsta osiguranja omogućava bržu uslugu i viši standard usluga bez dugotrajnog čekanja, pri čemu osiguranik sam bira opseg zdravstvene zaštite i usluga prema svojim potrebama i mogućnostima.

Program Bosna Sunce dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja usmjeren je na kvalitetnu dijagnostiku prevenciju i rano otkrivanje bolesti, što je bitan preduvjet uspješnog liječenja.

BSO je svoj program dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja predstavio 2007. godine, a do danas ima preko 30 hiljada osiguranika. Posebnost Bosna Sunce osiguranja je u tome što pružanje kvalitetnih zdravstvenih usluga osigurava u vlastitoj Poliklinici Sunce - Agram.

Zdravstvena ustanova je registrirovana i opremljena za obavljanje više od 350 različitih medicinskih usluga, pretraga, dijagnostičkih postupaka iz 14 medicinskih specijalnosti (interna medicina, radiologija, kardiologija, ginekologija, neurologija, oftamologija, laboratorijska dijagnostika, citologija, urologija, gastroenterologija, dijabetologija, endokrinologija, pulmologija i dermatologija).

Voditeljica Odjela dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja BSO Selma Muftić kazala je da je njihovo osiguranje maksimalno usmjereno prema preventivnoj medicini i ranoj dijagnostici bolesti uz najbolju usmjerenost ka klijentu, što pokazuju i podaci da je od početka rada poliklinika pružila više od milion usluga.

"Bosna Sunce Osiguranje je ovim vidom zdravstvene zaštite, sa višim standardom i bržom uslugom bez dugotrajnog čekanja, napravilo pionirski podvig na prostoru Bosne i Hercegovine", kazala je ona, dodavši da je polikliniku do sada posjetilo preko 163 hiljade klijenata, urađeno je 24.215 sistematskih pregleda i 139.230 drugih specijalističkih pretraga.

Poliklinika Sunce Agram prva u BiH uvela metod MSCT koronarografije, zatim Orthokin terapiju, laser u liječenju stresne urinarne inkontinencije, i lasersko liječenje premalignih promjena na grliću maternice.

BSO nudi jednostavno i profesionalno zaključivanje police, u najkraćem mogućem roku, s kojom svaki osiguranik ostvaruje dodatnu zdravstvenu zaštitu i to sve bez dugog čekanja na specijalističke preglede, duge procedure i na administraciju za dodatnu medicinsku zaštitu i obradu.

"Mi nudimo našim klijentima idealan spoj vrhunske brige i kontinuirano praćenje zdravstvenog stanja uz individualiziran pristup liječnika, i to bez liste čekanja i sve na jednom mjestu", rekla je Muftić.

Podaci iz BSO-a govore da je kroz njihove redovne sistematske preglede dijagnosticirano 3.736 premalignih i malignih promjena u početnom stadiju, što upućuje na to da je preventivno djelovanje na zdravlje najvaženije, kako bi se moglo započeti pravovremeno liječenje.

Posebno zabrinjavajući podatak je da je broj oboljelih od malignih bolesti, u zadnjih deset godina, udvostručen u BiH. Istraživanja pokazuju da je trećinu malignih oboljenja moguće izliječiti ranim otkrivanjem i pravovremenim liječenjem, uz redovno obavljanje sistematskih pregleda.

"Suočeni sa ovakvom statistikom i sve većim brojem oboljelih od neke bolesti, koja osim što ugrožava zdravlje, narušava i finansijsku stabilnost, nudimo vam uz našu policu/karticu za sistematski pregled i osiguranje od 12 teških bolesti (DZO+), uz pokriće od 5.000 do 10.000 KM", zaključila je Muftić.