DZO i DZO plus
24

Promo / Bosna Sunce osiguranje kreiralo police osiguranja za one koji misle na svoje zdravlje

Ilustracija
Ilustracija
Bosna Sunce osiguranje, redovno prateći zbivanja i osluškujući potrebe osiguranika, kreiralo je jedinstven proizvod osiguranja, koji osim što korisnicima pruža preventivni sistematski pregled, pruža i pokriće finansijskih troškova u slučaju nastanka teških bolesti, a namjenjeno je svima koji na vrijeme misle o svojoj budućnosti, zdravlju i svojim najbližima.

Neuredan način života, stres, nekretanje, nepravilna i loša ishrana, izloženost toksinima i genetske predispozicije su najčešći uzroci teških bolesti. Nažalost broj osoba koje obolijevaju od teških bolesti je jako veliki.

Foto: BSO
Foto: BSO

"Zabrinjavajući su statistički podaci koji pokazuju da je broj oboljelih od malignih bolesti u BiH u posljednjih deset godina udvostručen. Samo u našoj Poliklinici Sunce-Agram pri redovnim sistematskim pregledima dijagnosticirano je 3.736 premalignih i malignih promjena u početnom stadiju", navode iz Bosna Sunce osiguranja.

Program Bosna Sunce dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja usmjeren na kvalitetnu dijagnostiku, prevenciju i rano otkrivanje bolesti, što je bitan preduvjet uspješnog liječenja, proširili smo pokrićima za slučaj da osoba oboli od teške bolesti.

Proizvod je namijenjen kako pojedincima tako i firmama koje osiguravaju svoje radnike uz kolektivno osiguranje od nesretnog slučaja. Ovaj proizvod je tržište prepoznalo i imamo svakodnevno dosta upita i veliki interes za zaključivanje ove vrste osiguranja.

Osiguranje isplaćuje naknadu u slučaju nastupanja jedne od ovih teških bolesti : maligni tumor, moždani udar, infarkt miokarda, transplatacija organa, koma, embolija pluća, bakterijski meningitis, encefalitis, otkazivanje rada bubrega, benigni tumori mozga, hronično oboljenje jetre i hronično oboljenje pluća.

Uz zaključenu višegodišnju policu DZO-a, od minimalno tri godine, koja omogućava sistematski pregled, korisnici dobijaju i gratis osiguranje od nastanka 12 teških bolesti, sa pokrićem od 5.000,00 KM do 10.000,00 KM.

Foto: BSO
Foto: BSO

Često se događa da javno zdravstvo ne pokriva u cijelosti ili u jednom dijelom troškove liječenja ovih bolesti. Stoga su oboljeli u situaciji da pronalaze razne načine kako bi platili troškove koji uključuju prodaju imovine,uzimanje kreditnih sredstava do organiziranja humanitarnih akcija radi prikupljanja sredstava

"Osiguranik može biti svaka zdrava osoba od navršenih 14 do 60 godina. S ovim finansijskim sredstvima se zasigurno može dostojanstvenije suočiti s teškim životnim razdobljem u slučaju nastanka bolesti", poručuju iz Bosna Sunca osiguranja.