{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosna i Hercegovina zemlja partner na sajmu “Gast 2008.”

F
4.2.2008. u 16:44
0
0
Bosna i Hercegovina zemlja partner na sajmu “Gast 2008.”
0
Bosna i Hercegovina zemlja partner na sajmu “Gast 2008.”
Organizacioni odbor za projekt "BiH - zemlja partner sajma Gast 2008.” danas je u Vanjskotrgovinskoj komori BiH održao treći sastanak pred odlazak na ovu prestižnu sajamsku manifestaciju koja se održava od 5. do 9. marta u Splitu.
BiH je prvi put zemlja partner na međunarodnom sajmu “Gast 2008.” i ovaj nastup, kako je ocijenjeno, za nju će biti prilika da predstavi privredne, turističke, kulturne i druge mogućnosti uz punu koordinaciju svih nadležnih institucija - Vijeća ministara BiH, entitetskih vlada, privrednih komora, turističkih zajednica, te privatnog sektora.

Na današnjem skupu u Sarajevu formirana je i delegacija koja će predstavljati BiH u Splitu, sačinjena upravo od predstavnika spomenutih institucija, te privatnih tour operatera koji već imaju jako dobru saradnju s kolegama iz Hrvatske.

- Mislim da je ovaj koncept koji će se primijeniti u Splitu primjenjiv i za cijeli region i da je idealna prilika da spojimo naše proizvode i kupce iz regiona. Ovaj model predstavljanja BiH mogao bi biti primjenjiv i najesen na sajmovima u Beogradu i Novom Sadu. Mi sada na našim planinama imamo 60 posto turista koji su upravo s tih prostora, rekao je Hamza Ajanović, stručni savjetnik za turizam u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Sajam "Gast", prema ocjeni Predraga Gluhakovića, ministra turizma i trgovine Republike Srpske prepoznat je u privrednim krugovima kao mjesto pripreme za turističku sezonu i kao sajam koji prati niz specijaliziranih manifestacija.

Između ostlih u sklopu “Gasta” ove godine će biti održani: 13. sajam prehrane, 13. sajam pića, 13. sajam hotelske i ugostiteljske opreme, 3. mediteranski sajam, 3. sajam kafe, 2. sajam vina – Dionizijana i 2. saturn – Sajam za turizam.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: