|

Bosanac najštedljiviji u finalu Caterpillar takmičenja

Bosanac najštedljiviji u finalu Caterpillar takmičenja
0
F
FENA
11.11.2008. u 14:07
12
komentara
0

dijeljenja
Bosanac najštedljiviji u finalu Caterpillar takmičenja
Nesib Ahmić iz Gračanice protekle je sedmice u finalu takmičenja Caterpillar Operators Challenge u Malagi proglašen najefikasnijim takmičarem ove godine, jer je s najmanje goriva natovario najviše materijala, saopćeno je iz bh. organizacije takmičenja.
Iako je bio jedini takmičar iz Bosne i Hercegovine i upravljao strojevima koje je prvi put vidio, Nesib Ahmić je postavio Bosnu i Herecegovinu u ukupnom poretku država na 4. mjesto, ispred predstavnika Švedske, Norveške, Velike Britanije, Danske i ostalih zemalja koje su imale predstavnike na finalnom Caterpillar takmičenju.

U ukupnom pojedinačnom poretku takmičara, Nesib Ahmić je također ostvario do sada najbolji rezultat predstavnika Bosne i Hercegovine na Caterpillar takmičenju, plasiravši se na 13. mjesto. Dosadašnji najbolji rezultat BiH predstavnika na ovom takmičenju bila je 24. pozicija, ostvarena prošle godine.

Takmičenje Caterpillar Operators Challenge smatra se svojevrsnim svjetskim takmičenjem na kojem nastupaju operateri iz 22 države svijeta. Caterpillar Operators Challenge održava se već 11 godinu zaredom u više od 20 država svijeta, a finalno takmičenje, gdje učestuju najbolji iz svih zemalja, održava se u velikom Caterpillar demonstracionom i trening centru u Malagi.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...