{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Borut Pahor dolazi na Sarajevo Business Forum 2018

17.4.2018. u 11:38
0
12
Borut Pahor dolazi na Sarajevo Business Forum 2018
0
Borut Pahor dolazi na Sarajevo Business Forum 2018
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Republike Slovenije, Borut Pahor dolazi na 9. Sarajevo Business Forum, koji će se 25. i 26. aprila održati u Sarajevu, potvrdili su organizatori.
Kao visoka zvanica i gost vodeće poslovno-investicijske konferencije Jugoistočne Evrope prvog dana Foruma, u zgradi Parlamenta BiH planirano je da održi govor u posebnom obraćanju u ime Republike Slovenije, članice Evropske Unije.

U pratnji aktualnog predsjednika Republike Slovenije i bivšeg predsjednika Vlade Republike Slovenije, dolazi i ministar ekonomskog razvoja i tehnologije Republike Slovenije, Zdravko Počivalšek, koji će isti dan biti jedan od učesnika panela "Western Balkans Six Regional Economic Area - Thriving with the EU".

Inače, prvog dana Foruma, održat će se dva panela posvećena temama regionalne saradnje i napretka šest ekononomija država zapadnog Balkana sa Evropskom Unijom, kao i predstavljanju Jugoistočne Evrope kao internacionalnog koridora prema EU.

Dolazak na 9. Sarajevo Business Forum, koji organizuje Bosna Bank International (BBI) Sarajevo u saradnji sa Islamic Development Bank Group, a pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, iz ove zemlje najavili su i privrednici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: