biznis
0

Borac Travnik proizvodi odijela Obama

Sarajevo-x.com
Elegancija i moda novizabranog predsjednika SAD-a Baracka Obame inspirisali su tekstilnu kompaniju Borac da upravo po njemu imenuje novu liniju poslovnih odijela.

"Za odijela smo izabrali ime Obama", otkriva izvršni direktor kompanije iz Travnika Ahmet Čurić i dodaje da se ova odijela već uspješno prodaju u Bosni i Hercegovini, ali i u susjednoj Hrvatskoj i Sloveniji.

"To je linija visoko kvalitetnih poslovnih odijela, a ime Obama samo se nametnulo jer je novizabrani predsjednik veoma elegantan čovjek i jedan od rijetkih koji znaju kako nositi odijelo", kaže Čurić čija kompanija je ovim željela odati priznanje Sjedinjenim Državama za finansijsku pomoć koja je omogućila ponovno pokretanje proizvodnje nakon rata 1992.-1995. Također, svidjelo im se kako zvuči ime Obama i smatraju da će se i ljudima dopasti.

Sjedište kompanije Borac nalazi se u Travniku i to je najstarija tvornica odjeće u našoj zemlji. Sarađuje sa nekoliko vodećih evropskih modnih kuća uključujući i Hugo Boss, Pierre Cardin, Karl Gros.