{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bogdanić: Godina uspješnog poslovanja za Prvi faktor

S
17.1.2012. u 12:38
0
0
Bogdanić: Godina uspješnog poslovanja za Prvi faktor
0
Bogdanić: Godina uspješnog poslovanja za Prvi faktor
Đenan Bogdanić
Prvi faktor d.o.o. Sarajevo, prvo bosanskohercegovačko društvo specijalizirano za poslove domaćeg i međunarodnog faktoringa, završio je veoma uspješnu poslovnu godinu. Poređenjem i analizom godišnjeg prometa u periodu od 2007. do 2011. godine, može se prikazati veoma dobar poslovni rezultat, kao i sve veće prepoznavanje prednosti faktoringa od bosanskohercegovačkih preduzeća.
U 2011. godini Prvi faktor Sarajevo je izvršio otkup potraživanja u iznosu od 98 mil KM, što je najbolji rezultat društva u šest godina postojanja. Zabilježen je rast visine otkupa od 27 posto u odnosu na 2010. godinu.

Bitno je istaći, da Prvi faktor nije zanemario kvalitet potraživanja koja su predmet otkupa te je ostvaren i rast portfolia u odnosu na prethodnu godinu za čak više od 25 posto. Ovakav rast je rezultat prije svega sklapanja novih ugovora o otkupu potraživanja.

Protekle godine je izvršena znatna diverzifikacija klijenta prema granama privrede što je ujedno rezultiralo i disperzijom rizika. Stalnim radom na educiranju klijenata o usluzi faktoringa, znatno je proširena i baza klijenata sa kojom PF SA sarađuje.

Direktor firme Prvi faktor Đenan Bogdanić ističe da se tokom 2011. godine radilo 18 posto izvoznog faktoringa.

Bogdanić ističe da je veoma zadovoljan ostvarenim rezultatima koji su rezultat većeg otkupa potraživanja, povećanja operativne profitabilnosti u odnosu na ranije godine, naročito uzevši u obzir nepoznavanje usluge faktoringa od naših preduzeća.

Uspješnim odgovorom na izazove koji se nalaze pred Prvim faktorom, a tiču se provedbe integracijskih aktivnosti, optimizacije internih procesa, nepovoljnih makroekonomskih trendova, kao i velikog pesimizma na tržištu, Prvi faktor planira i 2012. poslovnu godinu završiti na višem nivou poslovanja i poslovnih rezultata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: