biznis
5

Black Friday akcija na IT Academy i Business Academy: 2 programa po cijeni 1

Ako ste razmišljali o tome da steknete neka nova znanja koja će vam unaprijediti karijeru, sigurno ste se našli u dilemi. Šta bi bilo bolje, da naučim nešto o dizajnu ili programiranju, PR-u ili marketingu, SEO ili PPC oglašavanju, najčešće se svi pitamo. Ali da li ste razmišljali o tome da naučite oba?

ITAcademy i BusinessAcademy pokrenule su akciju povodom Black Friday (Crni petak) dana, poznatog po sniženjima i potrošačkoj groznici pred praznike.

Samo od 27. do 29. novembra zainteresovani će moći da obezbjede dva programa po cijeni jednog na nekoj od ovih obrazovnih ustanova, tako što će plaćanjem jednog školovanja dobiti još jedno, potpuno besplatno. Ovo je odlična prilika za sve koji žele uspješnu karijeru.

Akcija će trajati samo u toku ova tri dana, a svi zainteresovani mogu da se prijave na sljedećem linku za ITacademy i na ovom linku za BusinessAcademy. Više o programima na ITAcademy može se pogledati na datom linku, a o BusinessAcademy na ovom.

Razlog za pokretanje ove akcije je činjenica da mnogi polaznici na ITAcademy i BusinessAcademy sve više upisuju dva programa jer imaju potrebu za znanjima iz više oblasti. Svjedoci smo da danas mnoga zanimanja traže poznavanje više različitih vještina i znanja.

Često su web dizajnerima potrebna dodatna znanja iz programiranja, dok su sa druge strane programerima, uz znanja stručnih IT vještina potrebne vještine u upravljanju IT projektima i IT biznisa. Iako u kompanijama često postoje razdvojene pozicije PR i marketing menadžera, ove dvije oblasti veoma često se prepliću, a od stručnjaka se traži vladanje i jednim i drugim vještinama.

Internet marketing i online oglašavanje su sve popularniji među kompanijama, ali rijetko kada PPC stručnjaci koji rade online oglašavanje ne poznaju i tehnike SEO ili content marketinga.

Najbrže se trendovi mijenjaju u IT sektoru. Interesovanje za IT znanja i poslove na tržištu raste iz godine u godinu, a u skladu sa tim je i činjenica da je ITAcademy ove godine upisala veliki broj polaznika. Najviše se na tržištu povećao broj poslova za Java programere, PHP programere, kao i web dizajnere, zbog čega je za ovim smjerovima ITAcademy vladalo najveće interesovanje.

Kolika je potražnja za IT stručnjacima u Bosni i Hercegovini pokazuje i analiza portala Posao.ba. U informacionim tehnologijama je potražnja bila veća od ponude, što znači da je bilo više objavljenih oglasa u IT-ju nego što je bilo kandidata koji mogu da popune ova radna mjesta. Prema njihovim podacima, programeri su među najplaćenijim zanimanjima sa prosječnom platom od 1.317 KM.

Da podsjetimo, akcija na ITAcademy i BusinessAcademy omogućava upis dva programa po cijeni jednog, traje tri dana, a prijave su na sljedećem linku za ITAcademy i ovom linku za BusinessAcademy.