{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bjelašnica: Otvorena zimska turistička sezona u BiH

F
FENA
15.12.2007. u 14:52
0
0
Bjelašnica: Otvorena zimska turistička sezona u BiH
0
Bjelašnica: Otvorena zimska turistička sezona u BiH
Nova zimska turistička sezona u Bosni i Hercegovini 2007/2008. otvorena je danas svečanom manifestacijom na planini Bjelašnici kod Sarajeva.
Manifestaciju je otvorio federalni ministar okoliša i turizma Nevenko Herceg u prekrasnom zimskom ambijentu i odlično pripremljenoj atmosferi Hotela «Maršal» te uz sudjelovanje velikog broja uglednih zvanica iz svijeta turizma, politike i privrede te zainteresirane javnosti.

U prigodnom obraćanju u ime premijera FBiH Nedžada Brankovića i Vlade Federacije, ministar Herceg je kazao da u BiH postoje idealni uvjeti za razvoj zimskog turizma koji se još ne koriste dovoljno.

"Naše olimpijske planine - naše olimpijske ljepotice Bjelašnica, Jahorina i Igman, već poznati skijaški centri Kupres i Vlašić te novoafirmirani skijaški centri Blidinje, Rostovo, Brusnica, Busovača, Oštrelj, Smetovi, Ruište i dr., prepoznatljiv su turistički proizvod koji jednostavno trebamo prodati, kako na regionalnom tako i na svjetskom turističkom tržištu.

To obvezuje sve odgovorne da još unaprijedimo našu zimsku turističku ponudu i promociju u narednom razdoblju. Ovo mora biti jedan od vrhunskih prioritetnih ciljeva svih razina vlasti, vladinog i nevladinog sektora. Organizirajući zajedno, drugu godinu zaredom svečano otvaranje zimske turističke sezone, ali i brojne druge manifestacije i promocije na domaćem i međunarodnom planu, pokazujemo da smo svjesni tih prioriteta i ciljeva, odnosno efekata koje turizam može dati u obnovi i razvitku našeg gospodarstva na području cijele BiH", riječi su ministra Hercega.

Vlada Federacije BiH i resorno ministarstvo čitavim nizom aktivnosti čine snažne iskorake u strateškom opredjeljenju ka razvoju turizma kao strateške grane bh. gospodarstva, dodao je.

"Jednostavno, nastojimo direktno i brzo utjecati na razvoj turizma koji se munjevitom brzinom razvija u svijetu. Mora se istaći zadovoljstvo učinjenim ove godine i stvorenim pretpostavkama za iduće razdoblje. Ova, 2007.godina, prekretnica je u razvoju turizma i u relativnim i u apsolutnim pokazateljima.

Uvjeren sam kako će i ova zimska turistička sezona biti potvrda tih pokazatelja", zaključio je ministar Herceg.

Nova zimska turistička sezona otvorena je u prisustvu oko 2.000 posjetitelja građana.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo je organizator manifestacije s nizom sadržaja - igrama na snijegu, dnevnim i noćnim skijanjem, besplatnim planinskim ručkom itd.

Organizaciju su pomogli: Turističko udruženje u BiH, entitetske turističke organizacije, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Ministarstvo trgovine i turizuma u Vladi Republike Srpske, Vlada Brčko Distrikta, RTVFBiH i RTRS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: