Čikago
0

'Biznis forum' za Bosance i Hercegovce

Sarajevo-x.com
Bosansko - američka biblioteka Čikago poziva sve Bosance i Hercegovce koji se nalaze u Čikagu da u subotu 13. juna 2009. godine uzmu učešće u skupu pod nazivom 'Biznis forum'.

Skupu će prisustvovati Džafer Kulenović i Fawad Butt, tu će biti i brojni bankari i finansijeri, partneri banke Crescent National (IO) Bank- u osnivanju, Ismet Ramić, vlasnik firme IR-Design; Emir Zubović, vlasnik firme Zubovic CPA Tax Services, članom Privredne komore za jugoistočnu Evropu, advokat Zijo Metoviće, Samija Hajdarević Diab, predstavnici humanitarne organizacije 'Naša realnost', Mirna Šugar, vlasnica Adriatic Sunsine turisticke agencije, i Aida Zubović.

Pomenuti gosti govoriće o tome kako pokrenuti i održavati uspješan mali biznis, šta je potrebno da se otvori banka, značaj banke za jednu zajednicu i njene institucije, šta je to islamsko finansiranje i bankarstvo, kako funkcioniše jedna arhitektonska i dizajnerska firma, sta je potrebno znati o knjigovodstvu i računovodstvu, ulaganjima i pravnim savjetima, kao i o turizmu u jugoistočnoj Evropi, o religijskom i agro turizmu, o korištenju tehnologija za stvaranje radnih mjesta u BiH, te dovođenjem cirkulacije novca zapad istok i obratno.

Također, bit će predstavljena i humanitarna organizacija 'Naša realnost', koja pomaže žensku djecu iz Bosne i Hercegovine koja ne idu u skolu jer ne mogu platiti prijevoz.

Panelisti će iznijeti svoje utiske sa službenog puta u Turskoj, Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a skupu će prisustvovati i predstavnici Fondacije Nijagara, kao i učesnici iz drugih etničkih zajednica u Čikagu.

Nakon izlaganja, publika će moci da postavlja pitanja. Program je na engleskom sa prevodom na bosanski.

Na skupu ce biti uručeno priznanje Džaferu Kulenoviću za dugogodisnju saradnju i podrsku Bosansko americkoj biblioteci.