{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bio-Base: Edukacija za HACCP menadžere

F
5.5.2008. u 10:11
0
0
Bio-Base: Edukacija za HACCP menadžere
0
Bio-Base: Edukacija za HACCP menadžere
Sarajevska firma Bio-Base d.o.o., koja djeluje u okviru Poslovnog inkubatora Sarajevske regionalne razvojne agencije (SERDA), planira od 26. do 30. maja upriličiti edukaciju za osobe koje žele steći zvanje HACCP menadžera - savjetnika za kontrolu zdravstvene ispravnosti hrane i bolesti prenosivih hranom.
HACCP menadžer je novo zvanje koje se stiče dokvalifikacijom ili prekvalifikacijom postojećih i novih uposlenika u ministarstvima zdravstva, kompanijama, fakultetima, institutima, vladama i drugim institucijama i do sada je to zvanje uz pomoć kompanije Bio-Base steklo više od 100 osoba.

Direktorica kompanije Bio-Base Esada Nuhbegović smatra da je u posljednje vrijeme neophodan ozbiljniji pristup kontroli kvalitete hrane i njenoj zdravstvenoj ispravnosti, po principima HACCP-a, zbog sve većeg nepovjerenja potrošača u ono što se konzumira i jede kao i masovnijih trovanja hranom.

HACCP sistem kontrole sigurnosti hrane zakonska je obaveza regulirana i Zakonom o hrani i jedan je od preduvjeta za izvoz na tržište EU.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: