{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bimalov suncokret ponovno dobio zlato za kvalitet

F
20.4.2007. u 13:48
0
0
Bimalov suncokret ponovno dobio zlato za kvalitet
0
Bimalov suncokret  ponovno dobio zlato za kvalitet
U okviru novosadskog 74. Međunarodnog poljoprivrednog sajma stručna Komisija za ocjenjivanje kvaliteta u robnoj grupi jestivih ulja, biljnih masti i srodnih proizvoda ponovo je dodijelila veliku Zlatnu medalju za kvalitet Bimalovom jestivom rafiniranom suncokretovom ulju u pakovanju od 1 litra.
Agragold suncokretovo ulje, još jedan brand Studen grupe koji se proizvodi u Bimalu u pakovanju od 1 litra dobilo je zlatnu medalju za kvalitet, saopćeno je iz Bimala.

Medalju za kvalitet sinoć je na prijemu organizovanom u čast pobjednika na Novosadskom sajmu preuzela šef sektora kontrole kvaliteta u Bimalu Helena Bijelić.

-Zlatna medalja za kvalitet, koja je Bimalu dodjeljena po drugi put na Novosadskom sajmu, predstavlja izuzetno važno priznanje za kompaniju da se konstantno radi na unapređenju kvaliteta jestivog ulja i da od uspješanog bh. proizvođača jestivog ulja u veoma kratkom vremenu postane jedan od najvećih izvoznika iz BiH sa najvišim svjetskim standardima prehrambene proizvodnje - kazala je Bijelić.

Kvalitativno ocjenjivanje obavlja se ranije, prije otvaranja sajma koje će biti 12. maja ove godine.

Od ukupno 31 kategorija proizvoda koje su se ocjenjivale na sajmu, u kategoriji jestivih rafiniranih biljnih ulja ocjenjivano je ukupno 140 uzoraka.

Tokom 2006. godine Bimal je proveo potrebne akltivnosti za uvođenje svjetskih standarda kvaliteta i dobio HACCP certifikat koji je sinonim za sigurnost hrane i prihvaćen širom svijeta kao naučni, direktni i efikasni pristup za unapređenje sigurnosti proizvodnje hrane.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: