{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bimal među najuspješnijim firmama u BiH

S
29.6.2015. u 18:19
84
40
Bimal među najuspješnijim firmama u BiH
84
Bimal među najuspješnijim firmama u BiH
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović ocijenio je danas da je Fabrika jestivog ulja "Bimal" iz Brčkog jedan od najuspješnijih privrednih subjekata u BiH, koji značajno utiče na spoljnotrgovinski bilans zemlje.
On je podsjetio na snažan prodor na tržište Turske sa kojom BiH ima sporazum o slobodnoj trgovini, kada je riječ o ulju.

"Izvoz se rapidno penje i već je dostigao zavidan nivo, tako da je ova kompanija značajno popravila naš negativan saldo sa Turskom, posebno sa izvozom ulja, koji je dostigao 40.000 tona", rekao je Šarović.

On je izrazio očekivanje da će dobar rezultat ostvariti i na izvozu šećera, obećavši da će Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH pratiti šta radi ova kompanija i obećao da će joj pomoći da ostvari prodor i na druga tržišta CEFT-e.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko rekao je, nakon što je sa Šarovićem posjetio ovu kompaniju da je ključ za uspjeh da BiH ima više kompanija poput "Bimala" i više uspješnih opština poput Dervente, Gradačca ili Gračanice.

"Iako sve počinje kod malih i srednjih preduzeća, drago mi je da smo danas ovdje kod jedne firme koja ima 500 zaposlenih, koja ne samo da izvozi u regiju nego i u daleku Kinu", istakao je Inzko.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: