{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH treba efikasna agencija za informaciono društvo

F
18.1.2007. u 14:07
0
0
BiH treba efikasna agencija za informaciono društvo
0
BiH treba efikasna agencija za informaciono društvo
Savjet za telekomunikacije i informacione tehnologije Privredne komore Kantona Sarajevo danas je razmatrao Nacrt zakona o Agenciji za informaciono društvo Bosne i Hercegovine.
Svi učesnici u raspravi - članovi Savjeta, te značajan broj privrednika koji se bave tom djelatnošću, predstavnika resornih ministarstava, UNDP-a i Kantonalnog odbora Saveza samostalnih sindikata BiH, koji su prisustvovali sjednici u svojstvu gostiju, složili su se da je formiranje i rad pomenute agencije od značaja za daljnji razvoj i promociju informacionog društva BiH

Istaknuto je da predloženi nacrt osigurava legalitet rada Agencije, ali ne i mehanizme i moć kojima bi Agencija sprovodila sve ono što je jako ambiciozno postavljeno u djelokrugu njenih nadležnosti.

U diskusiji su istaknuti i drugi prijedlozi za izmjene i dopune nacrta, koje će Komora sistematizirati i dostaviti predlagaču zakona.

Savjet je raspravljao i o aktuelnoj problematici informacijsko-komunikacijskog sektora i podržao sve prijedloge iz Platforme za otklanjanje barijera u razvoju biznisa, koja će biti osnov za razgovore privrednika sa novoizabranom vlasti na svim nivoima, saopćeno je iz Privredne komore Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: