{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH počinje izvoziti ribu i riblje proizvode u Ukrajinu

F
4.10.2011. u 12:11
0
4
BiH počinje izvoziti ribu i riblje proizvode u Ukrajinu
0
BiH počinje izvoziti ribu i riblje proizvode u Ukrajinu
Od ovog mjeseca riba i riblji proizvodi bh. proizvođača naći će se i na tržištu Republike Ukrajine.
Kako se ističe u saopćenju Ureda za vetrinarstvo BiH, na osnovu inicijative domaćih proizvođača ribe i ribljih proizvoda, Ured je uspješno obavio svu potrebnu administrativno - protokolarnu i međunarodnu proceduru za usaglašavanje izvozne dokumentacije koja prati pošiljke ribe prilikom plasmana na tržište Republike Ukrajine.

Time se stvara dodatna mogućnost izvoza za domaće proizvođače čiji su objekti registrirani i odobreni i kao takvi uvršteni na evropsku listu izvoznih objekata.

"Ovo je dobar primjer kako nadležne institucije na inicijativu privrednika mogu efikasno izvršavati svoje obaveze i ispunjavati očekivanja korisnika njihovih usluga", kazao je direktor Ureda za veterinarstvo BiH Drago Nedić.

On je naglasio da je Ured za veterinarstvo BiH uputio dopis Evropskoj komisiji da BiH želi izvoziti na tržište EU i druge proizvode kao što su med, mlijeko i proizvodi od mlijeka, jaja, meso i proizvodi od mesa.

"Očekujemo odgovor Komisije, a nadamo se da bismo već početkom sljedeće godine mogli dobiti nekoliko FVO inspekcija koje bi ocijenile stanje naše proizvodnje hrane životinjskog porijekla. Ova inspekcija podrazumijeva uvid u stanje i funkcioniranje svih nadležnih organa, kao i objekata u kojima se proizvodi određena vrsta namirnica", kazao je Nedić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: