{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'BiH može iz krize ako bude povećavana konkurentnost'

S
12.1.2010. u 13:50
0
1
'BiH može iz krize ako bude povećavana konkurentnost'
0
'BiH može iz krize ako bude povećavana konkurentnost'
Jago Lasić
Predsjednik Privredne komore Federacije BiH Jago Lasić smatra da će BiH izaći iz ekonomskih teškoća ako bude povećavala konkurentnost svojih proizvoda i usluga, jer je to, po njegovom mišljenju, model efikasnog i održivog razvoja.
Prema njegovim riječima, aktuelna kriza pokazala je da je konkurentnost ključni faktor i jedini efikasan odgovor, jer je izašlo na vidjelo ko ima održivi model razvoja, a ko nema, te da će BiH teško izaći iz krize dok ne izađu njeni vanjskotrgovinski partneri.

Govoreći o ekonomskoj situaciji u FBiH u ovoj godini, Lasić je lokalnim medijima rekao da ne treba miješati konkurentnost i stvaranje novih vrijednosti sa porezima i javnom potrošnjom, te istakao da javnu potrošnju i poreze treba posmatrati kao volju građana-birača "u kakvoj socijalnoj državi žele živjeti i koliko žele platiti“.

"Mislim da će BiH sa ovako strukturisanom privredom posljednja izići iz recesije. Mi moramo ići prema višim fazama prerade, a ne izvoziti samo sirovine i poluproizvode", rekao je Lasić i dodao da BiH mora mijenjati strukturu proizvodnje kako bi stvorila uslove za privlačenje stranih investitora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: