{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH ima predstavnika na prvom digitalnom samitu zemalja regije u Skoplju

16.4.2018. u 20:52
7
7
BiH ima predstavnika na prvom digitalnom samitu zemalja regije u Skoplju
7
BiH ima predstavnika na prvom digitalnom samitu zemalja regije u Skoplju
U Skoplju se 18. i 19. aprila ove godine održava prvi digitalni samit zemalja Zapadnog Balkana (Western Balkans Digital Summit).
Samit će okupiti premijere, ministre i predstavnike vladinih institucija zemalja Zapadnog Balkana, predstavnike zemalja članica Evropske unije koje učestvuju u Berlinskom procesu, Evropske komisije, Regionalnog vijeća za saradnju (Regional Cooperation Council), poslovnog sektora, IT industrije, regionalnih organizacija, organizacija civilnog društva, akademske zajednice i mladih s ciljem uspostave digitalne platforme za razmjenu ideja i jačanje saradnje među zemljama regije na polju digitalne transformacije društva.

U sklopu samita će biti organizovan sajamski dio na kojem će IT kompanije i proizvođači digitalnih tehnologija i pružatelji IT usluga imati priliku da prezentuju svoja inovativna rješenja.

Kompanija VERSO d.o.o Sarajevo, će kao jedini predstavnik privatnog IT sektora u Bosni i Hercegovini, predstaviti svoja rješenja i usluge iz domena pametnih/Internet of Things tehnologija i digitalne transformacije uopšte.

VERSO d.o.o je dio VERSO ALTIMA grupacije. VERSO ALTIMA je regionalni sistem i business integrator i implementator rješenja informaciono-komunikacione tehnologije (IKT) koja omogućavaju digitalnu transformaciju privatnog, telekomunikacijskog i javnog sektora. VERSO ALTIMA je kompanija prisutna u 8 zemalja, koja pri tome pruža snažnu poslovnu podrška lokalnim korisnicima kojih je trenutno više od 120 u preko 30 zemalja u svijetu. Kompanija se temelji na posvećenom i stručnom radu inžinjera etabliranih na regionalnom tržištu koji donose iskustva iz globalnih vendora, lokalnih partnera, korisnika, javnog sektora i lokalnih telekomunikacijskih kuća, kombinirajući upravljačka, prodajna, marketinška i tehnološka znanja i značajnu tržišnu reputaciju s međunarodno priznatim certifikatima. Kompanija ima strateški odnos sa velikim proizvođačima u svijetu IT tehnologija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: