{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH će više izvoziti na kinesko tržište

S
29.6.2009. u 13:48
0
7
BiH će više izvoziti na kinesko tržište
0
BiH će više izvoziti na kinesko tržište
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Tarik Sadović, primio je danas u Sarajevu delegaciju Narodne Republike Kine, koju predvodi zamjenik ministra trgovine Jiang Zeng Wei. U središtu ovog razgovora, bilo je unaprjeđenje ekonomske saradnje i smanjenje uvoznog debalansa, koji BiH ima sa Narodnom Republikom Kinom.
Govoreći o ovoj temi, ministar Sadović je istakao da BiH ima paletu proizvoda, koje može plasirati na kineskom tržištu i proširiti postojeću saradnju u oblasti obrazovanja, kulture i turizma. Također, je inicirao potpisivanje sporazuma o policijskoj saradnji, raedmisiji, te zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nepogoda.

Zamjenik kineskog ministra trgovine Jiang Zeng Wei je istakao da će ovu inicijativu prenijeti svojoj Vladi, koja je također, zainteresirana za veći obim ekonomske saradnje. Kina će uskoro uvesti olakšice za uvoz bh. proizvoda, a delegacija kineskih privrednika će u julu posjetiti našu zemlju, kako bi istražila ovdašnje tržište i konkretizirala uvoz bh. proizvoda, saopšteno je iz press službe Ministarstva sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: