biznis
0

BH Telekom predstavio nove usluge

FENA
Generalni direktori BH Telekoma Nedžad Rešidbegović i JKP "Rad" Selim Babić potpisali su danas u Sarajevu Ugovor o saradnji, kojim će korisnicima BH Telekoma biti ponuđene nove usluge.

Riječ je o uslugama mParking, mTon i E-voucher.

Jedinstvena usluga BH Telekoma mParking omogućit će plaćanje parkinga putem SMS poruke. Realizirat će se na način da korisnik usluge slanjem SMS poruke s upisanom registarskom oznakom automobila, bez obzira na to kojoj državi ona pripada, na određeni broj parking zone inicira plaćanje parkiranja.

Babić naglašava da će ova usluga omogućiti građanima KS-a izbjegavanje mnogih poteškoća, kao što su traženje kovanica, bankomata ili produženje vremena parkiranja.

Usluga će se zvanično početi realizirati od 1. juna.

Ministar prostornog uređenja Kantona Sarajevo Abid Jusić smatra da su ovom uslugom kantonalna javna preduzeća pokazala da se mogu nositi s onima u zemljama okruženja.

Rešidbegović naglašava da se slična usluga može primijeniti i na druge vidove usluga, kao što je plaćanje javnog gradskog prijevoza ili novina.

Usluga E-voucher, čija se implementacija očekuje u augustu, predstavlja elektronske vouchere za nadopunu kredita za ultrauslugu BH Telekoma. Ona predstavlja unaprijeđen proces nadopune ultraračuna korisnika, koji će moći za gotovinu kupiti nadopunu za kredit. Pri tome, neće se kupovati postojeće kartice za nadopunu, već će korisnik za novac pri kupovini automatski dobiti kupljeni iznos na računu.

Usluga mTon omogućit će korisniku izbor tona-melodije koje pozivatelj čuje dok čeka javljanje pozvane strane. Korisnik će moći odabrati mTon iz raznovrsne ponude - pjesama, snimaka ili zvukova koje će pozivatelj slušati do trenutka javljanja ili isteka vremena pozivanja.