biznis
0

Bh. proizvođači pozvani na NATO-ov bazar u Briselu

FENA
Brisel
Brisel
Misija Bosne i Hercegovine pri NATO-u u Briselu i ove godine učestvuje u organizaciji NATO Charity Bazara, koji će se održati u novembru u sjedištu NATO-a u Briselu.

Tokom ove humanitarne akcije će biti izloženi proizvodi proizvođača iz više od 50 zemalja te je ovo dobra prilika za promociju autentičnih proizvoda i iz Bosne i Hercegovine. Prihod ostvaren na ovaj način je namjenjen isključivo u humanitarne svrhe.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTKBiH), kako saznaje Fena u toj instituciji, preuzela je obavezu obavještavanja bh. privrednika o ovom događaju i prikupljanja proizvoda koje će Misija BiH pri NATO-u Briselu prezentirati na spomenutom događaju.

Transport proizvoda iz Sarajeva u Brisel će organizirati Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, u suradnji sa Komorom. Kako ističu iz VTKBiH, na prošlogodišnjem bazaru veoma dobro su bili prihvaćeni bh. domaći proizvodi i ručni radovi.

NATO Charity Bazar u 2011. je posjetilo oko pet hiljada gostiju i prikupljeno je oko 200.000 eura koji su dodjeljeni za 29 humanitarnih projekata.

Među nagrađenim projektima bio je i projekat iz BiH "Sunce - Udruženje za pomoć djeci i omladini s posebnim potrebama", kojem je dodjeljen iznos od 9.000 eura.