Poziv Agencije FBiH
10

BH Pošta opet prodaje Odmaralište Neum, cijena niža za 200 hiljada KM

Piše: A. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Agencija za privatizaciju FBiH ponovo je raspisala oglas za prodaju "Odmarališta Neum” koje je u vlasništvu Javnog preduzeća BH Pošta Sarajevo.

Početna cijena nekretnine sada je procijenjena 1.859.340, te je za skoro 200.000 KM manja u odnosu na one koja je iznosila ja vnom pozivu raspisanom u junu. Tada je naime ovo odmaralište zacijenjeno na 2.044.575 KM.

Predmet prodaje su nekretnine – „Odmaralište Neum” u vlasništvu „JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo u Neumu sa pripadajućim zemljišnim parcelama, koje se nalaze u KO SP GRADAC, zk. ul. 1730, kč. 2153/2 u naravi kuća i dvorište (hotel), površine 565 m² i zk. ul. 1728, kč. 2153/5 u naravi Ribarska kuća i dvorište, površine 340 m², navodi se u oglasu.

Napominje se da se na Općinskom sudu u Mostaru vodi se postupak po tužbi JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar protiv „JP BH POŠTA“ d.o.o. Sarajevo i BH TELECOM d.d. Sarajevo radi poništenja Aneksa VII Ugovora o diobi nekretnina zaključenog između „JP BH POŠTA“ d.o.o. Sarajevo i BH TELECOM d.d. Sarajevo.

No, prodavac garantuje kupcu da predmetni spor ne predstavlja pravnu smetnju za prijenos prava vlasništva na predmetu prodaje.