|

Bh. lider kartonske ambaže uskoro i na hrvatskom tržištu

Bh. lider kartonske ambaže uskoro i na hrvatskom tržištu
0
F
FENA
1.11.2007. u 15:44
0
komentara
0

dijeljenja
Bh. lider kartonske ambaže uskoro i na hrvatskom tržištu
Štamparsko preduzeće C.P.A. iz Kalesije nakon privatizacije zabilježilo je značajan rast proizvodnje i povećanje broja uposlenika.
Nakon privatizacije investirano je 1,4 miliona KM i proizvodnja podignuta na zavidan nivo, navodi BMG-Bosanska medijska grupa, oficijelna PR agencija kompanije C.P.A.

C. P. A. je usavršila proizvodnju složenih kartonskih kutija od shromo kartona gramature do 600 grama po metru kvadratnom, te proširila asortiman usluga na proizvodnju štampane i neštampane ambalaže, knjiga, obrazaca itd.

Neposredno prije privatizacije u Kartonaži je proizvodnja održavana s oko 30 posto kapaciteta, a značajnim investiranjem u proizvodnju i usavršavanje radnog osoblja, C. P. A. se, prije svega proizvodnjom ambalaže za so, deterdžente, kutije za konditorsku i farmaceutsku industriju, te ostale kutije (zbirne, cornflips, za pice, filtere...), dizajniranje i izradu etiketa, blanketa, knjiga, blokova, raznih tiskanica i proizvoda od kartona, vratila na tržište pokazavši da kvalitetom može parirati najznačajnijim štamparima iz ove oblasti u regionu.

C. P. A. danas radi ekskluzivne poslove za niz značajnih poslovnih subjekata u BiH, među kojima su Man Humel, Tešanj, Vispak Visoko, Agrokomerc Velika Kladuša, Meggle Bihać, Inmer Gradačac, Tuzlafarm Tuzla, Fabrika duhana Mostar, Pivara Tuzla, Solana Tuzla, Dita Tuzla, Svjetlost Sarajevo i drugi, a uskoro s proširenjem kapaciteta očekuje iskorak na tržište Hrvatske, gdje su već obavljeni kontakti.

Dioničko društvo C. P. A. Tojšići pravni je sljedbenik SODA SO Holding d.d. Kartonaža Tojšići. Od 2001. djeluje kao zaseban poslovni subjekt u većinskom privatnom vlasništvu, kada su poduzetnik Hasan Uščuplić, te preduzeća Polo i Polo Junior iz Kalesije, postali vlasnici kontrolnog paketa dionica od 67 posto, čija je vrijednost u nominalnom iznosu bila 2,7 miliona KM.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.