Smanjena potrošnja
7

BH-Gas: Snabdijevanje prirodnim gasom odvija se bez problema

D. Be.
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
BH-Gas obavještava javnost da se snabdjevanje BiH prirodnim gasom odvija bez problema i da se od inopartnera isporučuju potrebne i naručene količine prirodnog gasa.

"BH-Gas je u stalnom kontaktu sa svojim inopartnerima i projekcije su da ne bi trebalo biti bilo kakvih problema u lancu snabdjevanja prirodnim gasom. Ono što se može primjetiti je da je smanjena potrošnja prirodnog gasa u odnosu na prethodne periode", navodi se u saopćenju.

Ujedno, BH-Gas je formirao timove koji su direktno vezani za nabavku prirodnog gasa i koji će periodično raditi (sedmični rad) na ovim poslovima.

U slučaju potrebe dispečerski centar odnosno narudžbe prirodnog gasa će se obavljati i iz kućnih prostora sve u zavisnosti od situacije i preporuka kriznog štaba.

"Službe održavanja na gasnom sistemu su, takođe, formirani u timove i sve činimo da svi potrošači budu uredno snabdjeveni prirodnim gasom", dodali su.

U slučaju da bilo ko primjeti bilo kakve nepravilnosti u snabdjevanju prirodnim gasom ili dužinom trase gasovoda uoči bilo šta, što može uticati na ispravnost ili uredan rad gasnog sistema, moli se da kontaktira BH-Gasa na telefone 033 724-220 i 061 170 678.

Vezani članci