{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BH-Gas bi gas mogao kupiti i od drugog isporučioca

F
2.6.2009. u 15:53
0
1
BH-Gas bi gas mogao kupiti i od drugog isporučioca
0
BH-Gas bi gas mogao kupiti i od drugog isporučioca
Foto: Reuters
Kompanije BH-Gas i E.ON Ruhrgas potpisale su danas u Budimpšeti Okvirni sporazum o saradnji, koji će omogućiti da BiH ima mogućnost kupovine i od drugog isporučioca.
U proteklom periodu BH-Gas je ostvario izuzetnu saradnju s E.ON Ruhrgasom, jednom od vodećih kompanija za gas u Evropi, koja je rezultirala alternativnom nabavkom prirodnog gasa u periodu gasne krize početkom ove godine.

Nakon uspješno završene alternativne nabavke prirodnog gasa, otvoreni su razgovori između dviju kompanija, što je rezultiralo potpisivanjem Okvirnog sporazuma o saradnji.

Ovim sporazumom, Bosna i Hercegovina prvi put ima mogućnost kupovine gasa od drugog isporučioca na kratkoročnim i dugoročnim osnovama, te je time otvorena mogućnost i buduće nabavke prirodnog gasa od ovog isporučioca.

Ovo je prvi korak u diverzifikaciji izvora snabdijevanja kojim bi, uz izgradnju gasovoda Bosanski Brod-Zenica bio postignut puni efekt slobode ugovaranja i s drugim isporučiocima.

Istovremeno, ovo ne znači da saradnja s Gazprom Exportom i dalje neće biti nastavljena, ali ovim sporazumom stvara se okvir i za druge mogućnosti na polju gasne privrede, saopćio je BH-Gas.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: