{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. firme nastupaju na sajmu u Dubaiju i ekonomskom forumu u Džedi

F
24.2.2008. u 14:50
0
0
Bh. firme nastupaju na sajmu u Dubaiju i ekonomskom forumu u Džedi
0
Bh. firme nastupaju na sajmu u Dubaiju i ekonomskom forumu u Džedi
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizirala je nastup članica na 13. Sajmu hrane, hotelijerstva i salonu kulinarstva "Gulfood 2008" koji se od 24. do 27. februara održava u Dubaiju (UAR).
Taj sajam je najveći i najznačajniji kako za tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata tako i za cijeli taj region.

Izlagačka površina je 50.295 m². Svoje proizvode na tom sajmu ponudit će MIMS Grupa i Klas JSC, Sarajevska pivara, Vegafruit, HBR D "Ilidža hoteli" i Vitinka.

U isto vrijeme, tačnije od 23. do 26. februara, Bosna i Hercegovina će se predstaviti i na ekonomskom forumu koji će biti održan u Džedi – Saudijska Arabija.

Poslovni forum Bosna i Hercegovina - Saudijska Arabija i bilateralne susrete organizirala je Vanjskotrgovinska komora BiH u suradnji s Predsjedništvom BiH i FIPA-om, a u koordinaciji sa Gospodarskom komorom Saudijske Arabije i Gospodarskom komorom Jeddah kao domaćinom.

Na tom poslovnom forumu BiH će predstaviti član Predsjedništva Haris Silajdžić, a više informacija o poslovnom ambijentu i investicijskim mogućnostima domaćinima će dati predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Milan Lovrić i direktor FIPA-e Haris Bašić.

U bh. delegaciji su i predstavnici jedanaest poduzeća zainteresiranih za ovo tržište - Energoinvesta, MIMS-a, Unioninvesta, Šipad komerca, Vitinke, Voćara, BBI banke, Coninta, Konjuha, BH Telecoma i Norfisha.

Cilj posjeta firmi je da razmotre mogućnosti plasiranja svojih proizvoda na tržište Saudijske Arabije, kao i da ponude konkretne projekte za ulaganje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: