Njemački model
10

Promo / BestDrive servisi za automobile i gume stigli u Bosnu i Hercegovinu

BestDrive, premium servisna mreža njemačke korporacije Continental, otvorila je svoja prva dva servisna centra za autodijelove i gume u Bosni i Hercegovini.

Iako je ova servisna mreža vrlo razvijena širom cijelog svijeta, ovi servisni centri su prvi takvog tipa u široj regiji jugoistočne Evrope. Do kraja 2019. godine BestDrive planira proširiti svoju mrežu na više od 20 servisa širom Bosne i Hercegovine, a do kraja 2020. otvoriti više od 30 servisa u svim najvećim gradovima Bosne i Hercegovine.

BestDrive servisni centri nude široku lepezu proizvoda i usluga, uključujući i gume svjetski poznatih brendova Continental, Sportiva, Semperit, Gislaved, Barum i General Tire. Vrlo je bitno napomenuti da BestDrive servisna mreža niti u kojem slučaju nije ograničena samo ponudom guma Continental grupacije. Svaki servisni centar nudi široki izbor brendova guma i auto dijelova vodećih svjetskih proizvođača.

Cilj svakog BestDrive servisa je isti: postati prvi izbor svakog kupca nudeći vrhunsku uslugu servisa auta i guma, uz prodaju kvalitetnih proizvoda svjetski poznatih brendova po najpristupačnijim cijenama uz garanciju i kvalitetu po njemačkom modelu.

Prve dvije BestDrive servisne lokacije otvorene su u Mostaru i Širokom Brijegu, ali sa ciljanom ekspanzijom u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, BestDrive će sistemski jačati svoju servisnu mrežu pa tako do kraja 2019. godine planiraju otvoriti servise na više od 20 lokacija.

"Naš je cilj pružati kupcima vrhunski nivo usluge diljem cijele Bosne i Hercegovine", istakao je Josip Galić, direktor firme Vibar d.o.o., koja je nosilac ekskluzivnih prava za razvoj BestDrive franšiznog modela u Bosni i Hercegovini, i dodao: "Pokretanje BestDrive servisne mreže je dokaz Continentalove uvjerenosti u rastuću potrebu za jakom servisnom mrežom ovog tipa u našoj državi. Sigurni smo da vozačima u Bosni i Hercegovini nedostaje ovakva vrsta premium servisa koja je već dokazana po cijeloj EU i svijetu te smo sretni što smo dobili priliku biti dio njemačkog sistema premium servisa BestDrive".

Globalno, BestDrive servisna mreža ima više od 2.000 poslovnica i franšisnih partnera u 15 različitih država kao što su Njemačka, Španjolska, Francuska, Italija, Švedska i Južnoafrička Republika. Kombinacija domaćih i internacionalnih eksperata koji rade u bliskoj kooperaciji osigurava maksimalnu kompetitivnu prednost za ovu servisnu mrežu.

"Ovo je "know-how", najbolja iskustva koja imamo, i tu razinu usluge sada ćemo dovesti u Bosnu i Hercegovinu, pružajući našim kupcima najbolje moguće iskustvo servisa auta i guma. Ovo je prirodan razvoj naše prisutnosti u regiji jugoistočne Europe te time želimo nastaviti ekspanziju našeg poslovanja i u budućnosti", zaključuje Matko Kariž iz firme Continental Adria, zadužen za razvoj BestDrive servisne mreže u regiji.

Continental AG je osnovan 1871. godine u Njemačkoj, a danas broji preko 235.000 zaposlenika u 60 zemalja svijeta sa prihodom većim od 44 milijarde eura u 2017. godini.