{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Besplatni savjeti za prezadužene i u Sarajevu

F
29.6.2012. u 18:10
0
1
Besplatni savjeti za prezadužene i u Sarajevu
0
Besplatni savjeti za prezadužene i u Sarajevu
Sarajevo
Udruženje za odgovorno upravljanje ličnim finansijama "U plusu", prva bosanskohercegovačka organizacija koja pruža besplatne savjetodavne usluge prezaduženim građanima i provodi programe finansijske edukacije, danas je zvanično otvorilo ured u Sarajevu.
Ured su otvorili guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić i ambasador Švicarske u BiH André Schaller.

"Pružanjem nezavisnih, stručnih i besplatnih usluga finansijskog savjetovanja i edukacije građana od savjetnika 'U plusu' očekujemo da će se pospješiti komunikacija između dužnika i finansijskih institucija, što će u konačnici voditi ka rješavanju nastalih spornih situacija", istakao je ambasador Schaller.

"Finansijska edukacija je izuzetno važna za sve građane jer jedino adekvatno informisan korisnik može donijeti ispravnu odluku u pogledu odabira finansijskog proizvoda, što će se u konačnici odraziti i na stabilnost BiH finansijskog sektora. Aktivnosti 'U plusu' će doprinjeti mnogo u tom pogledu”, naglasio je guverner Kozarić.

“EFSE je sretan da može podržati “U plusu” pod okriljem svog programa odgovornog finansiranja. Usluge 'U plusu' su apsolutna novina ne samo u BiH, već u regionu. Sigurna sam da će 'U plusu' ostvariti dobre rezultate kako na konstruktivnom rješavanju problema prezaduženosti, tako i preventivno kroz finansijsko educiranje građana“ istakla je predsjedavajuća EFSE Upravnog odobra Monika Beck.

Udruženje "U plusu“ (bivši Centar za finansijsko i kreditno savjetovanje) osnovano je u decembru 2009. godine i do sada je pružalo svoje usluge na području Tuzlanskog kantona. U proteklom periodu usluge finansijskog savjetovanja i posredovanja pružene su za više od 900 građana, a radionice je pohađalo više od 2.600 osoba.

Udruženje pruža usluge savjetovanja o zaduženjima kao i posredovanja između kreditno zaduženih građana i finansijskih institucija. Građani se Udruženju mogu obratiti putem besplatne info linije 080 02 02 56 ili u uredima u Tuzli i Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: