{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uvijek može gore!

S
28.4.2011. u 14:18
0
1
Uvijek može gore!
0
Uvijek može gore!
Ako smo nakon jučerašnje trgovine na Sarajevskoj berzi pomislili da ne može gore, prevarili smo se. Novi negativni rekord zabilježen je danas – promet iznosi tek 41.479 KM, a ostvaren je kroz 20 transakcija.
Obveznicama je danas prometovano u vrijednosti 21.245 KM, a najviše je trgovano obveznicama FBIH po osnovu stare devizne štednje serija D (SASE: FBIHKD).

Na tržištu dionica transakcije je zabilježilo šest emitenata, a najveći promet (7.864 KM) je ostvaren dionicama Big investicione grupe (SASE: BIGFRK3). BIFX nastavlja silaznom putanjom, a danas je izgubio novih 0,05% vrijednosti. Oba SASX-a su uspjela zabilježiti rast, pa je SASX-10 ojačao za 0,86%, dok je vrijednost SASX-30 uvećana za 0,33%.

Samo tri emitenta bilježe transakcije danas. Za razliku od jučer sve dionice su u plusu. Energoinvest (SASE: ENISR) se vratio na 5 KM po dionici, dok je kurs BH telecoma (SASE: BHTSR) porastao na 21,47 KM. Dionicama Fabrike duhana Sarajevo (SASE: FDSSR) trgovano je po cijeni 66,01 KM, što je rast od 0,52% u odnosu na jučer.

I danas je na kotaciji fondova trgovano samo dionicama Big-a. Cijena ponovo pada, a danas je spuštena na 5,69 KM po dionici.

Autor: Aida Bučo, SEE Investment Solutions d.o.o.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: