{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uspješno poslovanje Sarajevo-osiguranja

F
20.4.2007. u 16:53
0
0
Uspješno poslovanje Sarajevo-osiguranja
0
Uspješno poslovanje Sarajevo-osiguranja
Dioničari "Sarajevo-osiguranja" d.d Sarajevo, na danas održanoj Skupštini dioničara, jednoglasno su usvojili Izvještaj o poslovanju za 2006. godinu sa bilansom stanja i bilansom uspjeha, te izvještajima revizora, Nadzornog odbora i Odbora za reviziju.
Dioničari najveće bh. osiguravajuće kuće su na ovaj način dali podršku ostvarenim rezultatima menadžmenta društva koji predvodi generalni direktor Midhat Terzić, kaže se u saopćenju "Sarajevo-osiguranja".

Prema tim rezultatima, "Sarajevo-osiguranje" je u protekloj godini ostvarilo 49,5 miliona KM premije uz dobit od 1,4 miliona KM.

Uz izvještaj o poslovanju "Sarajevo-osiguranje" d.d. za proteklu godinu, dioničari su usvojili i godišnji obračun, te odluku o raspodjeli dobiti, zatim odluku o pokrivanju isplaćenih prijeratnih šteta u 2006. godini i potvrdili izbor vanjskog revizora za 2007. godinu.

Dioničari su jednoglasno usvojili i izmjene i dopune Statuta "Sarajevo-osiguranja", a na osnovu Zakona o društvima za osiguranje u privatnom osiguranju, saopćeno je iz te osiguravajuće kuće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: