{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SASE: Rješenje o isključenju vrijednosnih papira dobilo pet emitenata

F
12.8.2011. u 16:02
0
0
SASE: Rješenje o isključenju vrijednosnih papira dobilo pet emitenata
0
SASE: Rješenje o isključenju vrijednosnih papira dobilo pet emitenata
Uprava Sarajevske berze-burze (SASE) donijela je rješenje o isključenju vrijednosnih papira pet emitenata jer njihove dionice nisu slobodno prenosive te više ne ispunjavaju kriterije za trgovanje na Berzi.
Rješenje o isključenju dobili su sljedeći emitenti: Društvo za upravljanje fondovima „ABDS” d.d. Sarajevo, Društvo za upravljanje fondovima „Euro - Investment” d.d. Tuzla, Društvo za upravljanje fondovima „Herbos - Invest” d.d. Mostar, Društvo za upravljanje fondovima „Kapital - Invest” d.d. Bihać, Društvo za upravljanje fondovima „ŠIB-AR Invest” d.d. Sarajevo.

Postupajući po službenoj dužnosti, utvrđeno je da su posljednjim izmjenama Pravilnika o sadržaju zahtjeva, postupku izdavanja dozvole i uslovima za članove uprave društva za upravljanje, dionice društava za upravljanje fondovima (DUF) ograničeno prenosive jer je istim predviđeno da Komisija za vrijednosne papire Federacije BiH daje saglasnost za sticanje dionica DUF-ova.

S obzirom na to, dionice gore navedenih emitenata, nisu slobodno prenosive te više ne ispunjavaju kriterije za trgovanje na Berzi, saopćeno je iz SASE-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: