{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SASE: "Razvoj tržišta kapitala - kako do veće likvidnosti tržišta?"

F
16.10.2007. u 15:39
0
0
SASE: "Razvoj tržišta kapitala - kako do veće likvidnosti tržišta?"
0
SASE: "Razvoj tržišta kapitala - kako do veće likvidnosti tržišta?"
Druga međunarodna konferencija Sarajevske brze (SASE) o temi "Razvoj tržišta kapitala - kako do veće likvidnosti tržišta?" bit će održana 23. i 24. oktobra u Sarajevu, a pod pokroviteljstvom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.
Pored glavne teme govorit će se i o javnim ponudama putem berze, privatizaciji i prodaji državnog kapitala putem berzi što je jedna od aktuelnih tema i u BiH te institucionalnim investitorima, a predstaviće se i emitenti s kotacije, rečeno je danas na pres-konferenciji SASE.

Na konferenciji bit će predstavljen i portal tržišta kapitala FBiH.

Direktor sarajevske berze Zlatan Dedić je istaknuo da će moderatori i govornici na konferenciji biti eminentni stručnjaci iz tržišta kapitala iz državnih, regulatornih institucija, berzi, investicionih i uzajamnih fondova, banaka, kompanija iz BiH, regije i svijeta koji će razmijeniti iskustva berzi iz regiona.

Najavljen je dolazak predstavnika Ljubljanske, Zagrebačke, Beogradske i Bečke berze.

Sarajevska berza ove jeseni navršava šest godina rada, a ovom konferencijom želi dodatno postaći motivaciju i napore domaćih faktora za još aktivnije uključivanje BiH u strukture evrounijskih i globalnih ekonomskih tokova

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: