{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SASE: Početak sedmice uz skromnih pola miliona prometa

S
Sarajevo-x.com
28.7.2008. u 14:40
0
0
SASE: Početak sedmice uz skromnih pola miliona prometa
0
SASE: Početak sedmice uz skromnih pola miliona prometa
Početak nove sedmice na Sarajevskoj berzi obilježio je promet od skoro pola miliona KM. Najistaknutije trgovanje od 184 hiljade KM obavljeno je dionicama VELPROM DD Sanski most (SASE: VPRMR), pri čemu je vlasnika promjenilo 39,16% dionica ovog emitenta, prilikom ove trgovine ostvaren je pad kursa od 37,30%. SASX-10 je i dalje u crvenom sa padom od 2,41%, dok je BIFX ostvario rast od 0,42%.
Trend pada cijena od petka se nastavlja, tako među emitentima koji čine SASX-10 bilježimo samo jedan rast kursa od 1,10%, koji je zabilježen u jednoj transakciji Hidrogradnje (SASE: HDGSR). Najveći gubitnik danas je BH Telecom (SASE: BHTSR), koji je ostvario pad kursa od 6,84%, srednja vrijednost kursa iznosila je 35,88 KM. Vrijednost Elektroprivrede Sarajevo (SASE: JPESR) manja je za 2,65%, dok je dvopostotni pad ostvario Energoinvest (SASE: ENISR). Manji minus od 1,60% susrećemo kod Bosnalijeka (SASE: BSNLR), s pomenutim dionicama trgovano je po srednjoj cijeni od 24,50 KM.

Od jedanaest investicionih fondova trgovano je dionicama njih šest. Najveću pozitivnu promjenu i pažnju investitora bilježi Prof Plus (SASE: PRPFRK2) koji je ostvario rast kursa od 4,67%. Dionicama BIG investicione grupe (SASE: BIGFRK3) trgovano je po kursu 9,68 KM, uz blagi i jedini pad pad od 0,77%.

Autor: Alma Leho, SEE Investment Solutions d.o.o.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: