{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SASE partner konfererencije Montenegro berze

F
19.10.2014. u 11:57
8
2
SASE partner konfererencije Montenegro berze
8
SASE partner konfererencije Montenegro berze
Sarajevska berza (SASE) partner je Konferencije Montenegro berze koja će biti održana u ponedjeljak u Podgorici.
"Temu ovogodišnje konferencije "Regionalnom saradnjom i integracijom do uspješnijeg tržišta" ocjenjujemo vrlo značajnom u procesu razvoja tržišta kapitala u BiH i regiji, a shodno tome, predavanje na konferenciji, na temu "Implikacije implementacije EU regulative na regionalna tržišta kapitala" održat će direktor Sarajevske berze Tarik Kurbegović", saopćeno je iz SASE.

Na panelima konferencije učestvovat će i govornici sa Istanbulske berze, Bugarske berze, Ljubljanske i Zagrebačke berze, te Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj iz Londona.

Sarajevska berza će tokom konferencije prezentirati bh. tržište kapitala, što podrazumijeva predstavljanje najboljih domaćih kompanija, te svih tržišnih instrumenata na domaćoj berzi, između kojih se mogu izdvojiti kompanije sa kotacije i SASX-a 30, te obveznice javnog i privatnog sektora, kao i emisije javne ponude.

Na konferenciji će biti riječi i o izmjenama regulative na crnogorskom tržištu kapitala, te implementaciji EU propisa iz ove oblasti na tržišta u regiji, sa osvrtom na iskustva Ljubljanske i Zagrebačke berze.

Učesnici konferencije diskutovat će i o perspektivama i razvoju tržišta kapitala, te o regionalnom povezivanju tržišta kao modelu razvoja.

Pored Sarajevske berze, partner Montenegro berze je i Istanbulska berza, čiji će predstavnik govoriti o razvoju uz pomoć partnera tokom prvog panela konferencije.

Na konferenciji se očekuje učešće eminentnih ličnosti iz oblasti tržišta kapitala iz Crne Gore, BiH, Bugarske, Velike Britanije, Turske i drugih zemalja regiona, te predstavnika investicijske javnosti i brojnih eksperata sa regionalnih finansijskih tržišta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: