Sarajevo
0

Počela četvrta međunarodna konferencija SASE

FENA
Povodom osme godišnjice rada, Sarajevska berza vrijednosnih papira (SASE) organizirala je danas u Sarajevu 4. Međunarodnu konferenciju SASE o temi „Država i tržište kapitala - kako dalje?“.

Na konferenciji učestvuju predstavnici vlasti, eminentni stručnjaci iz oblasti finansija i tržišta kapitala, uključujući predstavnike regulatora, berzi, investicionih/uzajamnih fondova i predstavnici konsultanskih kuća.

Oni će razmjeniti mišljenja o aktuelnoj situaciji na tržištu kapitala BiH i regije, te sagledati perspektive i šanse njegovog budućeg razvoja u svjetlu ostvarenja ukupnog ekonomskog razvoja BiH.

Ove godine fokus konferencije je više na lokalnom tržištu i nastojanju da se ukaže na činioce i faktore koji mogu unaprijediti domaće tržište kapitala apostofirajući ulogu države, kao i nove projekte koji treba da budu ključni zamajac u tom procesu.

Kao i svake godine, korporativno upravljanje će biti jedna od tema konferencije, te će biti predstavljeni rezultati ankete o stanju i trendovima korporativnog upravljanju u posljednjih godinu dana u Federaciji BiH.