{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova emisija obveznica za ratnu štetu i prodaja fondovskih akcija "Krajinapetrola"

F
16.5.2012. u 19:10
0
0
Nova emisija obveznica za ratnu štetu i prodaja fondovskih akcija "Krajinapetrola"
0
Nova emisija obveznica za ratnu štetu i prodaja fondovskih akcija "Krajinapetrola"
Vlada Republike Srpske donijela je danas odluku o šestoj emisiji obveznica RS-a za izmirenje obaveza po osnovu materijalne i nematerijalne štete nastale u periodu ratnih dejstava od 20. maja 1992. do 19. juna 1996. godine.
Vrijednost ove emisije obveznica iznosi 55,4 miliona KM, a njome će biti obuhvaćeno osam hiljada povjerilaca - na osnovu 687 sudskih izvršnih rješenja, 3.678 vansudskih poravnanja, 363 prvostepenih i drugostepenih ratnih presuda.

Rok otplate pomenutih hartija od vrijednosti je 13 godina od dana emisije, uz tri godine grejs perioda koji je uračunat u rok otplate.

Isplata glavnice po obveznicama bit će obavljana u deset jednakih rata, počevši od devete godine prije krajnjeg datuma dospijeća.

Emisija obveznica RS-a za izmirenje obaveza po osnovu materijalne i nematerijalne štete bit će obavljena 31. maja 2012. godine, a o tome će povjerioce obavijestiti Centralni registar hartija od vrijednosti, putem izvoda o vlasništvu koji će im biti dostavljen na kućne adrese.

Entitetska vlada dala je danas i saglasnost da se akcije društva „Krajinapetrol“ a.d. Banja Luka u vlasništvu Akcijskog i Fonda za restituciju RS-a uvrste za prodaju na aukciji Banjalučke berze.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: